Waar moet je op letten bij het ontwerp van een mega menu? header image

Waar moet je op letten bij het ontwerp van een mega menu?

zondag 9 januari 2022 ·Leestijd: 1 minuut
contacteer auteur:

Wat is een mega menu? Bij een mega menu heb je vaak een assortiment met een heleboel product categorieën die je beschikbaar stelt voor je gebruiker. Om de gebruiker niet door je website heen te hoeven laten klikken om uiteindelijk op een serie producten uit te komen waar die naar opzoek is, kun je gebruik maken van een mega menu waarmee je de gebruiker via de navigatie van de website al op de juiste categorie laat komen. Dit zie je bijvoorbeeld bij de grotere webshops en heb je vast bewust of onbewust wel eens gebruik van gemaakt.

Groepeer je opties

Om de gebruiker geen overkill aan opties te geven wil je de gebruiker rust geven om uit te zoeken waar hij naar opzoek is. Begin dus met het goed groeperen van het assortiment op relevante categorieën.

Geef vervolgens de gebruiker stap voor stap een keuze in zijn categoriën in plaats van het tonen van alle opties in een overzicht zoals hieronder is te zien;

 


Andere blogartikelen

Integraties met API's van verschillende partijen
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
Bij Sigma Solutions maken wij integraties met verschillende partijen, die ervoor zorgen dat jouw bedrijfsproces geautomatiseerd en gedigitaliseerd kan worden. We zijn constant op zoek naar passende oplossingen voor onze klanten.
Wat is B2B Online Advertising?
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
B2B Online Advertising is een marketingstrategie die bedoeld is om een zakelijke boodschap over te brengen aan andere bedrijven door middel van advertenties.
Als traditioneel bedrijf succesvol blijven in een tijdperk van digitalisering
Geschreven door
op donderdag 30 juni 2022
Wil je als traditioneel bedrijf succesvol blijven in een tijdperk van 'digital natives'? Lees dan deze blogpost!
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book â€º