Verbeter de technische SEO van jouw website met behulp van SEMrush

Geschreven door: op vrijdag 26 maart 2021

Leestijd: 2 minuten

Als Online Succes partner werken wij met de marktleiders op het gebied van SEO-tooling. Zo gebruikt Sigma Solutions SEMrush om inzichten te krijgen in de SEO-status van de website van onze klanten. Een van de onderdelen hiervan is de Site Audit. Dit systeem geeft meldingen over optimalisaties voor uw website, met als doel om hoger in de zoekresultatenpagina vertoond te worden.

Technische SEO in de SEMrush Site Audit

SEMrush kijkt naar verschillende onderdelen die geoptimaliseerd kunnen worden op de site in de Site Audit. Denk hierbij aan  on-page SEO, off-page SEO, keywordoptimalisaties en technische SEO. In dit blog ga ik dieper in op de laatstgenoemde. Technische SEO is een verzamelnaam voor alle optimalisaties die zoekmachines waarderen, zoals het verbeteren van de laadtijd, het aanbieden van een veilige verbinding en het bieden van een optimale gebruikerservaring met geen onnodig bewegende elementen tijdens het inladen.

SEMrush scant in de Site Audit alle pagina's op jouw website, en geeft voor elke pagina aanbevelingen in de vorm van fouten, waarschuwingen en suggesties. Hieronder beschrijf ik de vijf foutmeldingen die wij het vaakst tegenkomen bij onze klanten en prospects:

 1. Fix crawl errors: SEMrush geeft inzicht in welke pagina’s niet gecrawld worden door zoekmachines. Dit kan komen  doordat de site server meer dan 5 seconden response tijd heeft of dat de server geen toegang geeft tot de pagina. Het is belangrijk om deze fouten op te lossen, want de pagina's met deze foutmelding worden niet vertoond in Google.
 2. Slow page speed: Pagina’s die langzaam laden, zijn slecht voor de user experience. Hiermee verlies je niet alleen posities op de zoekresultatenpagina, maar kan ook je conversieratio lager uitvallen, omdat bezoekers de pagina sneller verlaten. Dit wordt voor Google steeds belangrijker met de binnenkort geplande Page Experience update. Lees hierover in mijn andere blog over Page Experience.
 3. Broken internal en outbound links: Ook zijn links die verwijzen naar een pagina die niet meer bestaat slecht voor de user experience, de gebruiker krijgt niet de actie die zij verwachten. SEMrush geeft hier inzicht in, zodat dit gemakkelijk is op te lossen.
 4. Minify Javascript en CSS: Door de Javascript en CSS te minimaliseren (door bijvoorbeeld comments en witruimte eruit te halen) zorg je ervoor dat deze bestanden lichter zijn en daardoor de browser minder belasten. SEMrush geeft aan of hier ruimte voor verbetering is in je Javascript en CSS.
 5. Links die verwijzen naar http pagina’s: De meeste sites verlopen inmiddels via https. Toch zijn er nog wel links op pagina’s die verwijzen naar http pagina’s. Zoekmachines raken hierdoor verward doordat ze niet weten of ze moeten linken naar http of https, daarom zul je alle links naar https willen doorverwijzen.

Het oplossen van veelvoorkomende technische SEO-fouten

Bij Sigma Solutions hebben wij oplossingen voor deze en vele andere technische SEO fouten. Benieuwd of jouw website een goede Site Audit score heeft, en of deze fouten ook bij jouw website voorkomen? Wij voeren graag een gratis scan op jouw website uit, en bespreken de mogelijkheden met jou! Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op.


Andere blogartikelen

 • Hoe kan je meer leads genereren EN online verkopen?

  Geschreven door: op woensdag 8 september 2021

  Een website die leads genereert en online verkopen faciliteert? Met behulp van een website met geïntegreerde webshop kunt u direct meer business realiseren. Directe verkopen van standaard producten zo ...

  Bekijk het artikel »
 • Even voorstellen: Nick van Leijden

  Geschreven door: op donderdag 22 juli 2021

  Hoi, volgens mij kennen wij elkaar nog niet! Ik ben Nick van Leijden, een 24 jaar oude User Experience designer en sinds kort werkzaam bij Sigma Solutions als UX developer. Als UX developer is het mij ...

  Bekijk het artikel »
 • Even voorstellen: Renzo Korver

  Geschreven door: op dinsdag 20 juli 2021

  Mijn naam is Renzo Korver, ik ben 24 jaar en ik kom uit Oudkarspel. Eind januari 2021 ben ik bij Sigma Solutions gestart met mijn afstudeerstage voor de opleiding Communicatie aan de Hogeschool van Am ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator:
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book »

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›