Verbeter je technische seo met behulp van SEMrush

Geschreven door: op vrijdag 26 maart 2021

Leestijd: 1 minuut

Sigma Solutions gebruikt SEMrush om te monitoren wat de SEO staat van de website is van onze klanten. Dit systeem geeft meldingen wanneer er verbeteringen gevonden worden om beter te ranken in de zoekmachines.

SEMrush kijkt naar verschillende onderdelen waarop je site verbeteringen kan vinden. Zoals on-page, off-page SEO, keywords en technische SEO. In dit blog ga ik dieper in op de laatstgenoemde.

Fix crawl errors

SEMrush geeft inzicht in welke pagina’s niet gecrawld worden door zoekmachines. Dit kan komen  doordat de site server meer dan 5 seconden response tijd heeft of dat de server geen toegang geeft tot de pagina.

Slow page speed

Pagina’s die langzaam zijn slecht voor de user experience en kan je conversie ratio verminderen. Dit wordt voor Google steeds belangrijker met de binnenkort gepland Page Experience update. Lees hierover in mijn andere blog over Page Experience.

Broken internal en outbound links

Ook zijn links die verwijzen naar een paigna die niet meer bestaat slecht voor de user experience, de gebruiker krijgt niet de actie die zij verwachten. SEMrush geeft hier inzicht in, zodat dit gemakkelijk is op te lossen.

Minify Javascript en CSS

Door de Javascript en CSS te minimaliseren door comments en witruimte eruit te halen zal ervoor zorgen dat deze bestanden lichter zijn en daardoor de browser minder belasten. SEMrush geeft aan of hier ruimte voor is in je Javascript en CSS.

Links die verwijzen naar http pagina’s

De meeste sites verlopen inmiddels via https, toch zijn er nog wel links op pagina’s die verwijzen naar https pagina’s. Zoekmachines raken hierdoor verward doordat ze niet weten of ze moeten linken naar http of https, daarom zul je alle links naar https willen doorverwijzen.


Andere blogartikelen

Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Bekijk al onze tevreden klanten ›
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator:
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book »

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›