Veelgebruikte tools voor B2B Webdesign

Online zijn veel verschillende tools te vinden die van waarde kunnen zijn in het proces van B2B webdesign. Van deze tools is door andere bedrijven reeds met succes gebruikgemaakt. In deze blog worden een aantal tools uitgelicht die je mogelijk kunt gebruiken om het design van jouw website te ontwikkelen of optimaliseren. 

Vijf waardevolle tools voor B2B Webdesign

Google Fonts: Google Fonts is een gratis tool van Google. Met behulp van Google Fonts kun je een lettertype kiezen dat perfect past bij jouw website. De keuze van een passend lettertype kan een groot verschil maken in de gebruikerservaring op jouw website!

google fonts logo.png

Hotjar: Hotjar is een kwalitatieve analysetool waarmee inzicht in het gedrag van websitebezoekers kan worden verkregen. Bijvoorbeeld op basis van de data die je verkrijgt uit heatmaps, kan worden geanalyseerd waar mogelijke pijnpunten zitten in de navigatie van jouw website. Daarnaast kun je analyseren welke content wel en niet bekeken wordt en of alle CTA's goed genoeg onder de aandacht worden gebracht. Op basis van de analyse vanuit Hotjar kunnen optimalisaties aan websites worden doorgevoerd. Op deze manier draagt Hotjar bij aan een optimale gebruikerservaring voor websitebezoekers en meer conversies.

hotjar_logo.jpg

InVision: Met InVision kunnen designs van idee tot ontwikkeling volledig worden uitgewerkt. Het is een tool waarmee klantbelevingen ontworpen kunnen worden. Op deze manier wordt een idee omgezet in een visueel prototype wat vervolgens kan worden getest, aangepast en beoordeeld. Deze tool is handig gedurende het hele design proces en erg makkelijk in gebruik!

invision logo.jpg

Adobe XD: Adobe XD is een tool waarmee, vergelijkbaar met Invision, ideeën kunnen worden omgezet in een wireframe (visueel prototype). Hiermee kunnen design-gerelateerde activiteiten tot leven worden gebracht. Op één plaats kunnen designs van websites en apps worden ontworpen, gedeeld en gereviseerd.  De tool is gemakkelijk in gebruik en zorgt voor optimaal resultaat!

adobe xd logo.png

Noun Project: Noun Project is een tool die zowel gratis als betaald gebruikt kan worden. Noun Project biedt meer dan 3 miljoen iconen en foto's die voor alle doeleinden gebruikt kunnen worden. Met de juiste iconen en afbeeldingen op jouw website maak je het verschil; een kleine aanpassing in afbeelding kan een groot effect hebben op de gebruikerservaring, en kan soms zelfs meer conversies opleveren!

noun project logo.png

Meer inzicht in B2B Webdesign?

Download onderstaand e-book voor meer uitvoerbare inzichten.


Andere blogartikelen

 • Hoe kan je meer leads genereren EN online verkopen?

  Geschreven door: op woensdag 8 september 2021

  Een website die leads genereert en online verkopen faciliteert? Met behulp van een website met geïntegreerde webshop kunt u direct meer business realiseren. Directe verkopen van standaard producten zo ...

  Bekijk het artikel »
 • Even voorstellen: Nick van Leijden

  Geschreven door: op donderdag 22 juli 2021

  Hoi, volgens mij kennen wij elkaar nog niet! Ik ben Nick van Leijden, een 24 jaar oude User Experience designer en sinds kort werkzaam bij Sigma Solutions als UX developer. Als UX developer is het mij ...

  Bekijk het artikel »
 • Even voorstellen: Renzo Korver

  Geschreven door: op dinsdag 20 juli 2021

  Mijn naam is Renzo Korver, ik ben 24 jaar en ik kom uit Oudkarspel. Eind januari 2021 ben ik bij Sigma Solutions gestart met mijn afstudeerstage voor de opleiding Communicatie aan de Hogeschool van Am ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator:
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book »

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›