De meerwaarde van een goede B2B website voor jouw bedrijf

Geschreven door: op dinsdag 21 juli 2020

Leestijd: 2 minuten

Er is al langere tijd een grote verschuiving zichtbaar bij traditionele B2B bedrijven. Hoewel dit type bedrijven vaak al decennia lang succesvol offline zaken bedrijven, merken zij steeds vaker dat zij het verliezen van bedrijven die actief inzetten op online. En niet zonder reden; Online biedt namelijk een enorme meerwaarde. Hieronder leggen we de meerwaarde van een goede B2B website uit:

Jouw klanten verwachten jouw bedrijf online te vinden

De digitalisering van het B2B landschap heeft ertoe geleid dat klanten steeds vaker zelfstandig op onderzoek gaan. En online speelt hier een cruciale rol in. Maar liefst 70% van het B2B aankoopproces vindt tegenwoordig online plaats. Jouw prospects zijn anno nu prima in staat om zelfstandig de producten en/of diensten te vinden waar zij behoefte aan hebben. Om te voldoen aan deze verwachtingen is een goede B2B website onmisbaar.

Een goede B2B website is jouw beste salespersoon

Een goede B2B website heeft meer interactie met jouw prospects dan de rest van je salesteam bij elkaar. Omdat jouw prospects zich in verschillende fasen van het aankoopproces bevinden, is het van belang dat jouw website op de juiste manier is ingericht. Als jouw website gebruiksvriendelijk is, beschikt over de juiste informatie én over de juiste conversiemechanismen, kan jouw B2B websites prospects in iedere fase van het aankoopproces bedienen, van oriëntatiefase tot beslisfase. Met meer leads als resultaat.

 

de-meerwaarde-van-een-goede-b2b-website-voor-jouw-bedrijf_1595340320.jpg

Een succesvolle B2B website is de start van langdurige relaties

In de B2B zijn bedrijven in de regel op zoek naar langdurige relaties. Jouw prospect zoekt dus van te voren uit of jullie bedrijven bij elkaar passen. Door de expertise, ervaring en kernwaarden van jouw bedrijf op de juiste manier uit te dragen krijgen jouw prospects het juiste beeld van jouw bedrijf. Hierdoor zullen zij sneller met jouw bedrijf in contact willen komen. Wij helpen je om op de beste manier te communiceren naar jouw prospects, door hier bewezen succesvolle middelen in te zetten.

Onze werkwijze

Sigma Solutions is dé Online Business Partner voor het Online Succes van distributeurs, groothandels, industrieel dienstverleners, producenten en de maakindustrie. Wij kijken samen met onze klanten waar hun behoeften en doelstellingen liggen, en passen hier de online strategie op aan. Hierbij verzorgen wij een totaaloplossing, van webdesign tot online marketing. Met duurzame groei van jouw bedrijf als primaire doelstelling.


Andere blogartikelen

 • Relationele data importeren in SQL vanuit Excel

  Geschreven door: op maandag 29 maart 2021

  In SQL Server kan je snel data importeren vanuit Excel-bestanden met behulp van OPENROWSET. Deze functie impoteert een werkblad in het Excel-bestand en plaatst de inhoud in een query, die je kan SEL ...

  Bekijk het artikel »
 • Google Page Experience

  Geschreven door: op vrijdag 26 maart 2021

  Wat is Google Page Experience?Voor de nieuwe update van Google die de algoritme gaat bepalen staat de Page Experience centraal, dit staat voor het centraal stellen van de gebruikerservaring.Zoals de ...

  Bekijk het artikel »
 • Verbeter je technische seo met behulp van SEMrush

  Geschreven door: op vrijdag 26 maart 2021

  Sigma Solutions gebruikt SEMrush om te monitoren wat de SEO staat van de website is van onze klanten. Dit systeem geeft meldingen wanneer er verbeteringen gevonden worden om beter te ranken in de zoek ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Bekijk al onze tevreden klanten ›
Open Nieuwsbrief Inschrijving Footer

E-book

Zo wordt uw website een lead generator:
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book »

E-book

Zo wordt uw website een lead generator 
In 3 stappen uw website van visitekaartje naar salesfunnel

Download het E-book ›