OneSky gebruiken in proces automatisch vertalen

Geschreven door: op maandag 19 juni 2017

Leestijd:

oneksy.jpg

In een vorig blogitem heb ik geschreven dat we gebruikmaken van Google Translate om automatisch teksten in de site om te zetten naar andere talen. De reden om dit te doen is om zoveel mogelijk relevante bezoekers te trekken, dus ook rekening houdend met de verschillende talen van de bezoekers.

Wij hebben de API van Google Translate verwerkt in een module die de vertalingen via een derde partij bijhoudt. Deze derde partij is OneSky: OneSky is een tool waarmee teksten kunnen worden ingeschoten en vertaald. Het inschieten van teksten kan handmatig gebeuren of via de API van OneSky. De vertalingen worden dan door toegewezen vertalers ingevoerd.

Omdat we gebruikmaken van Google Translate hébben we de vertalingen al en kunnen we deze gelijk uploaden naar OneSky. Zo hoeven de vertalingen niet meer gemaakt te worden (dat heeft Google Translate immers als gedaan), maar alleen gecontroleerd op juistheid.

Bij het ontsluiten van anderstalige markten, bespaart deze werkwijze veel tijd en geld: Je kunt je richten op het aanbieden van je diensten en verkopen van je producten op zich en hoeft veel minder aandacht te schenken aan het vertalen van teksten (bijvoorbeeld productbeschrijvingen of reviews).

Kort samengevat werkt het proces van automatisch vertalen in Accessify WCMS zo:

 1. Je stelt in welke content periodiek vertaald moet worden: elke nacht de Nederlandstalige reviews naar het Engels en het Duits, bijvoorbeeld.
 2. Je geeft op welk account en project van OneSky je wilt gebruiken (in verband met verschillende vertalers, wil je wellicht verscheidene projecten hebben).
 3. Elke nacht (als dat zo staat ingesteld) worden de aangegeven teksten, waarvoor nog geen vertaling is, vertaald.
 4. Deze teksten én de vertalingen worden geupload naar OneSky.
 5. De vertalers (dat kan je als klant ook zelf zijn natuurlijk) controleren de ingevoerde teksten.
 6. Als een vertaling juist is, wordt deze akkoord gegeven en de volgende nacht zullen de akkoord gegeven vertalingen worden gedownload en gepubliceerd in de site.

Op deze manier kan je dus snel veel potentiële klanten en bezoekers bereiken via automatische vertalingen, maar heb je nog wel the final say over de content die op de site komt te staan. Ben je geïnteresseerd in automatisch vertalen (al dan niet via OneSky), neem dan contact met ons op en dan helpen we je verder.


Andere blogartikelen

 • Waarom developers het zo leuk vinden bij ons

  Geschreven door: op woensdag 13 november 2019

  Bij ons op kantoor werkt een team van betrokken specialisten, waaronder 4 backend developers en 4 UX developers. Zij zorgen voor een belangrijk fundament binnen dit bedrijf. Een goede reden om te zorg ...

  Bekijk het artikel »
 • Beachvolleyballen voor het goede doel!

  Geschreven door: op vrijdag 25 oktober 2019

  Afgelopen vrijdag 11 oktober  hebben diverse betrokken specialisten uit ons team de handen ineen geslagen met een van onze opdrachtgevers. Samen met De Monchy International B.V. hebben we meegeda ...

  Bekijk het artikel »
 • Het gebruik van een Photoslider

  Geschreven door: op maandag 7 oktober 2019

  Ze zijn er in alle soorten en maten en staan meestal bovenaan een websitepagina. Dan heb ik het natuurlijk over photosliders. Zo bent u vast bekend met de traditionele foto die langzaam vervaagd en wa ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten