De sleutel naar online succes

Geschreven door: op donderdag 18 februari 2016

Leestijd: 3 minuten

sleutel-online-succes-2.png

Het voordeel van digitale marketing is dat (bijna) elke geïnvesteerde euro meetbaar is. Toch bestaan er vaak misverstanden over welke resultaten en cijfers je nu wel of niet zou moeten meten. 

Sommige gegevens en statistieken lijken misschien interessant, maar zijn vaak
nietszeggend, de zogenaamde ‘Vanity Metrics’. Gegevens en statistieken die er WEL toe doen worden KPI’s (Key Performance Indicators) genoemd.

 

Voor iedere klant andere KPI’s

Het live zetten van een goed werkende en onderscheidende website is één ding, het vindbaar maken van je website is de volgende stap. Het schrijven van blogs of zogenaamde SEO-pagina’s is een goede manier om de vindbaarheid van je website in zoekmachines te verbeteren. Bij Sigma Solutions willen we onze klanten graag helpen met zoekmachine-optimalisatie en de resultaten uiteraard ook meetbaar voor hen maken. 

Een voorbeeld: als de marketingmanager van een bedrijf snel verkopen via de webshop wil genereren, is hij waarschijnlijk minder geïnteresseerd in een websitebezoeker die aangeeft dat hij/zij graag eens langs wil komen voor een afspraak. Een bedrijf waarvoor de website gebruikt wordt als middel om websitebezoekers naar de fysieke winkel te krijgen, zal hier juist wel veel waarde aan hechten.

Klanten van Sigma Solutions hebben de optie om een maandelijkse ‘online succes rapportage’ aan te vragen. In deze rapportage is een gedetailleerd verslag te vinden van de aantallen bezoekers, hun gedrag en hoe zij op de website zijn gekomen. Geen enkel bedrijf is hetzelfde, daarom worden er voor elke klant andere KPI’s bepaald. 


Waarde toekennen

In onderstaand voorbeeld van een online succes rapportage is te zien hoeveel mensen via de website een brochure hebben aangevraagd. In het geval van deze klant is een potentiële koper die een brochure aanvraagt heel waardevol. 

In de tabel is te zien dat het aantal bezoekers dat via SEO-pagina’s binnenkomt gemiddeld voor meer dan 35% van de brochure aanvragen zorgt. Als uit al deze aanvragen één offerteaanvraag komt (met een gemiddelde waarde van €6.000), dan behoeft het geen uitleg hoe waardevol de SEO-pagina’s van deze klant zijn. 

voorbeeld-waarde-seo1.png
De waarde van een offerteaanvraag is afgeleid van het aantal offertes dat daadwerkelijk leidt tot een aankoop. Het percentage offertes dat leidt tot een aankoop is in het geval van deze klant erg hoog en daarom is een offerte heel waardevol. In januari werden 4 offertes aangevraagd door mensen/bedrijven die via SEO-pagina’s binnenkwamen. De waarde van deze SEO-pagina’s hoef ik nu denk ik niet meer uit te leggen.


Voorbeelden van KPI’s die we bij Sigma Solutions gebruiken

Zoals eerder gezegd: geen enkel bedrijf is hetzelfde en voor elke klant zijn er andere KPI’s te benoemen. Toch zijn er wel een aantal ‘algemene KPI’s’ die voor de meeste klanten van toepassing zijn. Een aantal van deze ‘KPI’s zijn:

 • Aantal nieuwsbriefinschrijvingen per maand
 • Aantal views contactpagina
 • Aantal klikken op het e-mailadres of het telefoonnummer
 • Bezoekduur

 

Wil je weten of Sigma Solutions jouw bedrijf ook kan helpen?

Als je graag wilt weten of Sigma Solutions jouw bedrijf kan helpen met maken van een website en het ‘online succes traject’ dat daarop volgt, kom dan eens langs voor een vrijblijvend adviesgesprek!


Andere blogartikelen

 • Overeenkomsten tussen Growth Hacking en UX design

  Geschreven door: op zondag 13 september 2020

  Laten we beginnen met wat Growth hacking is, Growth hacking zijn experimenten voor oplossingen die groeiproblemen moeten oplossen. Dit is een nieuwe marketing aanpak die met name wordt gedreven door d ...

  Bekijk het artikel »
 • B2B SEO en Geoptimaliseerde Afbeeldingen

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  In een tijd waarin 27% van het koopproces van B2B kopers met eigen online research wordt doorgebracht is het essentieel om een goed vindbare website te hebben. Afbeeldingen kunnen, indien geoptimalise ...

  Bekijk het artikel »
 • Prospects zoeken B2B

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  Het zoeken van B2B prospects is een uitdaging voor elk bedrijf. Met name kwalitatieve B2B prospects.Door vooraf onderzoek te doen naar bedrijven die voldoen aan je criteria en je marketing hierop aan ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
AOC is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten