Automatisch nieuwsbrieven vullen met gegevens uit uw website

Geschreven door: op maandag 11 januari 2016

Leestijd:

/nieuws/20160111-automatisch-nieuwsbrieven-vullen-met-gegevens-uit-je-website/1-1483030608.jpg

Automatisch nieuwsbrieven vullen met gegevens uit uw website

Een website trekt twee soorten bezoekers: nieuwe en terugkerende bezoekers. Nieuwe bezoekers komen op je site zodra ze het hebben ontdekt via bijvoorbeeld online advertenties, zoekmachineresultaten of een verwijzing in een papieren folder. Dit zijn relatief dure manieren om een bezoeker naar je site te krijgen.

Zodra een nieuwe bezoeker echter eenmaal op je site is gekomen, wordt het eenvoudiger (of: relatief goedkoper) om de bezoeker terug te laten keren. De site is nu sowieso bekend bij de bezoeker: als bookmark, in de browsergeschiedenis of gewoon als herinnering. Daarnaast kan de bezoeker actief benaderd worden als deze zijn gegevens heeft ingevuld in een formulier en akkoord heeft gegeven op het ontvangen van nieuwsbrieven.

Als de gegevens van een bezoeker bekend zijn, dan kunnen deze gebruikt worden in een nieuwsbrief. Met een nieuwsbrief kunt u gemakkelijk veel bezoekers aanspreken met voor hen interessante inhoud en ze laten terugkeren naar de site.

In Accessify is het mogelijk om de data van nieuwsbrieflijsten eenvoudig en automatisch bij te werken met de gegevens die bezoekers hebben ingevuld op de website.

MailChimp koppelen

Een van de bekendere diensten om nieuwsbrieven mee te versturen, is MailChimp. Sigma Solutions heeft hiermee een koppeling ontwikkeld zodat gegevens gesynchroniseerd kunnen worden. Binnen het kader van een Online Succes-traject kunnen wij MailChimp instellen en koppelen aan de website en de ingevulde gegevens in het CMS.

Het instellen van MailChimp bevat een aantal stappen:

 1. Er wordt een account aangemaakt en de gegevens die nodig zijn om de koppeling met het Accessify WCMS te maken, worden opgehaald.
 2. Een mailinglijst wordt aangemaakt en de velden daarin worden gedefinieerd. Alle door de bezoeker ingevulde gegevens die we in de nieuwsbrief willen gebruiken, worden in deze lijst opgeslagen.

/nieuws/20160111-automatisch-nieuwsbrieven-vullen-met-gegevens-uit-je-website/4-1483030617.png

 1. In Accessify WCMS worden de in de mailinglijst gedefinieerde velden gekoppeld aan standaard gedefinieerde gegevensbronnen in het CMS, zoals e-mailadres van de bezoeker.

/nieuws/20160111-automatisch-nieuwsbrieven-vullen-met-gegevens-uit-je-website/2-1483030610.png

Ingevulde gegevens synchroniseren

Zodra MailChimp is gekoppeld, moet in het formulierbeheer per formulier worden aangegeven welke formuliervelden worden gebruikt om de standaard gedefinieerde gegevensbronnen in het CMS te vullen. Een e-mailadres zal bijvoorbeeld worden gekoppeld aan de gegevensbron (of: Systeemveld) ‘E-mailadres’.

/nieuws/20160111-automatisch-nieuwsbrieven-vullen-met-gegevens-uit-je-website/3-1483030613.png

Wanneer een bezoeker de betreffende formulier invult, wordt het opgegeven e-mailadres opgeslagen en gebruikt voor nieuwsbrieven. Let op, in verband met wet- en regelgeving dient een bezoeker hier uiteraard wel akkoord mee te gaan, door een checkbox gekoppeld aan het systeemveld ‘Opt-In’ aan te vinken.

De gegevens die zijn ingevuld in aan systeemvelden gekoppelde formulieren worden periodiek gesynchroniseerd met MailChimp. Tijdens het opmaken en versturen van nieuwbrieven kan nu de volledige aandacht worden gegeven aan de inhoud van de nieuwsbrief, omdat de andere data al beschikbaar en gevuld zijn en dus niet meer hoeven te worden verzameld.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het automatisch vullen van mailinglijsten en nieuwsbrieven, andere integraties met derde partijen of ons Online Succes-traject, neem dan contact met ons op via het formulier aan de zijkant van de pagina, mail met info@sigmasolutions.nl of bel met 072-5345888.

 


Andere blogartikelen

 • Waarom developers het zo leuk vinden bij ons

  Geschreven door: op woensdag 13 november 2019

  Bij ons op kantoor werkt een team van betrokken specialisten, waaronder 4 backend developers en 4 UX developers. Zij zorgen voor een belangrijk fundament binnen dit bedrijf. Een goede reden om te zorg ...

  Bekijk het artikel »
 • Beachvolleyballen voor het goede doel!

  Geschreven door: op vrijdag 25 oktober 2019

  Afgelopen vrijdag 11 oktober  hebben diverse betrokken specialisten uit ons team de handen ineen geslagen met een van onze opdrachtgevers. Samen met De Monchy International B.V. hebben we meegeda ...

  Bekijk het artikel »
 • Het gebruik van een Photoslider

  Geschreven door: op maandag 7 oktober 2019

  Ze zijn er in alle soorten en maten en staan meestal bovenaan een websitepagina. Dan heb ik het natuurlijk over photosliders. Zo bent u vast bekend met de traditionele foto die langzaam vervaagd en wa ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten