Automatisch nieuwsbrieven vullen met gegevens uit uw website

Geschreven door: op maandag 11 januari 2016

Leestijd: 3 minuten

/nieuws/20160111-automatisch-nieuwsbrieven-vullen-met-gegevens-uit-je-website/1-1483030608.jpg

Automatisch nieuwsbrieven vullen met gegevens uit uw website

Een website trekt twee soorten bezoekers: nieuwe en terugkerende bezoekers. Nieuwe bezoekers komen op je site zodra ze het hebben ontdekt via bijvoorbeeld online advertenties, zoekmachineresultaten of een verwijzing in een papieren folder. Dit zijn relatief dure manieren om een bezoeker naar je site te krijgen.

Zodra een nieuwe bezoeker echter eenmaal op je site is gekomen, wordt het eenvoudiger (of: relatief goedkoper) om de bezoeker terug te laten keren. De site is nu sowieso bekend bij de bezoeker: als bookmark, in de browsergeschiedenis of gewoon als herinnering. Daarnaast kan de bezoeker actief benaderd worden als deze zijn gegevens heeft ingevuld in een formulier en akkoord heeft gegeven op het ontvangen van nieuwsbrieven.

Als de gegevens van een bezoeker bekend zijn, dan kunnen deze gebruikt worden in een nieuwsbrief. Met een nieuwsbrief kunt u gemakkelijk veel bezoekers aanspreken met voor hen interessante inhoud en ze laten terugkeren naar de site.

In Accessify is het mogelijk om de data van nieuwsbrieflijsten eenvoudig en automatisch bij te werken met de gegevens die bezoekers hebben ingevuld op de website.

MailChimp koppelen

Een van de bekendere diensten om nieuwsbrieven mee te versturen, is MailChimp. Sigma Solutions heeft hiermee een koppeling ontwikkeld zodat gegevens gesynchroniseerd kunnen worden. Binnen het kader van een Online Succes-traject kunnen wij MailChimp instellen en koppelen aan de website en de ingevulde gegevens in het CMS.

Het instellen van MailChimp bevat een aantal stappen:

 1. Er wordt een account aangemaakt en de gegevens die nodig zijn om de koppeling met het Accessify WCMS te maken, worden opgehaald.
 2. Een mailinglijst wordt aangemaakt en de velden daarin worden gedefinieerd. Alle door de bezoeker ingevulde gegevens die we in de nieuwsbrief willen gebruiken, worden in deze lijst opgeslagen.

/nieuws/20160111-automatisch-nieuwsbrieven-vullen-met-gegevens-uit-je-website/4-1483030617.png

 1. In Accessify WCMS worden de in de mailinglijst gedefinieerde velden gekoppeld aan standaard gedefinieerde gegevensbronnen in het CMS, zoals e-mailadres van de bezoeker.

/nieuws/20160111-automatisch-nieuwsbrieven-vullen-met-gegevens-uit-je-website/2-1483030610.png

Ingevulde gegevens synchroniseren

Zodra MailChimp is gekoppeld, moet in het formulierbeheer per formulier worden aangegeven welke formuliervelden worden gebruikt om de standaard gedefinieerde gegevensbronnen in het CMS te vullen. Een e-mailadres zal bijvoorbeeld worden gekoppeld aan de gegevensbron (of: Systeemveld) ‘E-mailadres’.

/nieuws/20160111-automatisch-nieuwsbrieven-vullen-met-gegevens-uit-je-website/3-1483030613.png

Wanneer een bezoeker de betreffende formulier invult, wordt het opgegeven e-mailadres opgeslagen en gebruikt voor nieuwsbrieven. Let op, in verband met wet- en regelgeving dient een bezoeker hier uiteraard wel akkoord mee te gaan, door een checkbox gekoppeld aan het systeemveld ‘Opt-In’ aan te vinken.

De gegevens die zijn ingevuld in aan systeemvelden gekoppelde formulieren worden periodiek gesynchroniseerd met MailChimp. Tijdens het opmaken en versturen van nieuwbrieven kan nu de volledige aandacht worden gegeven aan de inhoud van de nieuwsbrief, omdat de andere data al beschikbaar en gevuld zijn en dus niet meer hoeven te worden verzameld.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over het automatisch vullen van mailinglijsten en nieuwsbrieven, andere integraties met derde partijen of ons Online Succes-traject, neem dan contact met ons op via het formulier aan de zijkant van de pagina, mail met info@sigmasolutions.nl of bel met 072-5345888.

 


Andere blogartikelen

 • Overeenkomsten tussen Growth Hacking en UX design

  Geschreven door: op zondag 13 september 2020

  Laten we beginnen met wat Growth hacking is, Growth hacking zijn experimenten voor oplossingen die groeiproblemen moeten oplossen. Dit is een nieuwe marketing aanpak die met name wordt gedreven door d ...

  Bekijk het artikel »
 • B2B SEO en Geoptimaliseerde Afbeeldingen

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  In een tijd waarin 27% van het koopproces van B2B kopers met eigen online research wordt doorgebracht is het essentieel om een goed vindbare website te hebben. Afbeeldingen kunnen, indien geoptimalise ...

  Bekijk het artikel »
 • Prospects zoeken B2B

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  Het zoeken van B2B prospects is een uitdaging voor elk bedrijf. Met name kwalitatieve B2B prospects.Door vooraf onderzoek te doen naar bedrijven die voldoen aan je criteria en je marketing hierop aan ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
AOC is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten