Pagina's aanpassen met inline WYSIWYG-editor

Geschreven door: op maandag 5 oktober 2015

Leestijd: 3 minuten

Inline WYSIWYG-editor

paginas-aanpassen-wysiwyg-editor.png

De inhoud van een website wordt beheerd via een content management system, afgekort CMS. Veel CMS-en, zoals Joomla en WordPress, bieden deze beheerfunctionaliteit in een back-end-omgeving. Daar worden pagina’s of artikels aangemaakt die gepubliceerd worden op de website. Om snel een tekst aan te passen, moet je dus eerst naar het beheer, wat omslachtig is. Ook zie je niet direct het resultaat op de pagina.

Accessify WCMS heeft voor tekst die handmatig op pagina’s wordt geplaatst en niet gekoppeld is aan modules een oplossing voor die problemen ontwikkeld: de inline WYSIWYG-editor. WYSIWYG staat voor What You See Is What You Get: wat je in de editor ziet, komt ook zo op de pagina te staan. Waar dat voorheen via het contextmenu en een popup ging, kan je de tekst nu inline aanpassen, dus direct op de pagina waar je je bevindt.

Als je bent ingelogd als beheerder, verschijnen er icoontjes in de tekstvlakken als je er met de muis overheen beweegt:

contextmenu-inline-editor-accessify-wcms.png

De gestippelde rand geeft aan voor welke tekstvlak de knoppen de bedoeld zijn. De drie knoppen hebben de volgende functies:

 1. cms-move.png  Door je muis ingedrukt te houden boven de knop met de pijltjes, kan je het tekstvlak of contentitem verplaatsen naar een ander gedeelte van de pagina of sorteren door ze onder, boven of naast een andere vlak te slepen.
 2.  editor-move.png De knop met het notitieblokje opent de inline WYSIWYG-editor. Nu kan je het geselecteerde tekstvlak bewerken.
 3. new-area-item.png   Rechtsonder staat een icoontje waarmee je een nieuw tekstvlak kan aanmaken. Tekst staat in Accessify WCMS in een zogenaamde area. Als deze area leeg is, is alleen deze knop zichtbaar en kan je daarmee nieuwe tekst toevoegen.

Verplaatsen

verplaatsen-tekst-cms-inline-editor.png

Een tekstvlak verplaats je door het betreffende icoontje ingedrukt te houden en de tekst (of een door een module gegeneerde inhoud) naar de gewenste plaats te verslepen. De mogelijke plekken waar een tekstvlak kan komen, is afhankelijk van het sjabloon of template van de pagina.

Tekst toevoegen en bewerken

inline-editor-toolbar-accessify-wcms.png

Met het notitieblokje voor bestaande tekst of het plusje rechtsonder kan je de bewerkmodus inschakelen. In deze modus is de tekst aan te passen: je kan de inhoud van de tekst wijzigen, maar daarnaast ook nog eens kopteksten opgeven om je site beter vindbaar te maken (oftewel: Search Engine Optimization) en de opmaak van de tekst, bijvoorbeeld door een gedeelte vet of cursief te maken. Alle functionaliteit die in de oude editor in de popup zaten, zitten ook in de inline editor, zoals afbeeldingen plaatsen via het bestandsbeheer of linkjes toevoegen.

De inline editor bevat drie extra knoppen:

 1. inline-editor-opslaan.png   Een opslaan-knop, waarmee de wijzigingen worden opgeslagen en de beheermodus wordt afgesloten. Net als in andere onderdelen van Accessify WCMS wordt ook Ctrl-S ondersteund om het item op te slaan.
 2. knop-annuleren.png  Een kruisje, waarmee de bewerkingen die nog niet zijn opgeslagen ongedaan worden gemaakt. Dit kan ook gedaan worden door de Escape-toets te gebruiken.
 3.  verwijderen-tekst.png De prullenbak geeft de beheerder de mogelijkheid het gehele tekstvlak te verwijderen.

Met deze nieuwe functionaliteit zorgt Sigma Solutions ervoor dat je als klant snel en gemakkelijk de inhoud van je site kan aanpassen. Door geen overbodige tijd te besteden aan hoe je tekst kan plaatsen op de website, kan je meer tijd besteden aan de inhoud van je website om zo te zorgen voor meer online succes. Wil je meer weten over de inline WYSIWYG-editor of andere functionaliteit om meer online rendement te behalen? Neem dan contact op met Sigma Solutions via e-mail, telefonisch of door het formulier op deze pagina in te vullen.


Andere blogartikelen

 • Overeenkomsten tussen Growth Hacking en UX design

  Geschreven door: op zondag 13 september 2020

  Laten we beginnen met wat Growth hacking is, Growth hacking zijn experimenten voor oplossingen die groeiproblemen moeten oplossen. Dit is een nieuwe marketing aanpak die met name wordt gedreven door d ...

  Bekijk het artikel »
 • B2B SEO en Geoptimaliseerde Afbeeldingen

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  In een tijd waarin 27% van het koopproces van B2B kopers met eigen online research wordt doorgebracht is het essentieel om een goed vindbare website te hebben. Afbeeldingen kunnen, indien geoptimalise ...

  Bekijk het artikel »
 • Prospects zoeken B2B

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  Het zoeken van B2B prospects is een uitdaging voor elk bedrijf. Met name kwalitatieve B2B prospects.Door vooraf onderzoek te doen naar bedrijven die voldoen aan je criteria en je marketing hierop aan ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
AOC is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten