Website Performance Killers: Social Buttons

Geschreven door: op vrijdag 3 juli 2015

Leestijd:

Dat bezoekers anno 2015 een snelle website verwachten zal geen verrassing zijn. De negatieve impact die Social Buttons op Website Performance is vaak minder bekend.

Hoe en waarom vertragen Social Buttons een website?

Buttons van de verschillende social media kanalen worden als eenvoudig te activeren widgets aangeboden door services als www.addthis.com en www.sharethis.com. Door het eenvoudige gebruik is de populariteit van deze tools snel toegenomen. De impact die deze tools hebben op de snelheid van een website is echter niet gering en wordt veroorzaakt door de grote hoeveelheid extra bestanden die enerzijds door de service (bijv. AddThis.com) en anderzijds door het sociale netwerk (bijv. Twitter) worden ingeladen. Hieronder een voorbeeld:

De volgende AddThis-widget:

AddThis-Widget

Laadt de volgende bestanden in:

Bestanden

Deze 5 bestanden van in totaal meer dan 600KB aan data vertragen een website om twee redenen:

 1. De browser moet deze bestanden downloaden. Bij een tragere internetverbinding (op bijvoorbeeld een smartphone) vertraagt deze actie de laadtijd van de webpagina;
 2. De browser moet de inhoud van deze bestanden uitvoeren. Bij een trager apparaat (wederom bijvoorbeeld een smartphone) vertraagt dit de laadtijd van de webpagina.

Wanneer we ook ‘tellertjes’ weergeven bij de AddThis-widget gebeurt het volgende:

De volgende AddThis-widget:

Add-This-Widget

Laadt de volgende bestanden in:

Bestanden I

Bestanden II

Bestanden III

Dat deze meer dan 15 bestanden met een totale bestandsgrootte van 1.000KB en website vertragen behoeft na bovenstaande geen aparte uitleg.

Website Performance Oplossing voor Social Buttons

Het minimaliseren van de impact van Social Buttons is eenvoudig: maak geen gebruik meer van de standaard-widgets die worden aangeboden door bovenstaande services of de social netwerken. Dit vraagt wat uitzoek- en ontwikkelwerk en komt vaak op het volgende neer:

 1. Zelf de afbeeldingen die bij de social share buttons horen verzamelen;
 2. Zoeken naar ‘direct share twitter URL’ of ‘direct tweet URL’ levert voor Twitter de volgende pagina op: https://dev.twitter.com/web/intents. Een pagina met een instructie over het opbouwen van een directe link.

Op basis van de ingrediënten onder (1) en (2) kan een technisch persoon op eenvoudige wijze een optimaal performante social share button bouwen.

Aan de slag met Website Performance?

Neem voor een verhelderend gesprek en een goede bak koffie contact met ons op via 072 5345 888 of vul bovenstaand contactformulier in.

 


Andere blogartikelen

 • Waarom developers het zo leuk vinden bij ons

  Geschreven door: op woensdag 13 november 2019

  Bij ons op kantoor werkt een team van betrokken specialisten, waaronder 4 backend developers en 4 UX developers. Zij zorgen voor een belangrijk fundament binnen dit bedrijf. Een goede reden om te zorg ...

  Bekijk het artikel »
 • Beachvolleyballen voor het goede doel!

  Geschreven door: op vrijdag 25 oktober 2019

  Afgelopen vrijdag 11 oktober  hebben diverse betrokken specialisten uit ons team de handen ineen geslagen met een van onze opdrachtgevers. Samen met De Monchy International B.V. hebben we meegeda ...

  Bekijk het artikel »
 • Het gebruik van een Photoslider

  Geschreven door: op maandag 7 oktober 2019

  Ze zijn er in alle soorten en maten en staan meestal bovenaan een websitepagina. Dan heb ik het natuurlijk over photosliders. Zo bent u vast bekend met de traditionele foto die langzaam vervaagd en wa ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten