Onderdelen die een Technische Website Succesvol Maken

Geschreven door: op donderdag 11 juni 2015

Leestijd: 2 minuten

Bedrijven die technische producten of diensten leveren bedienen een doelgroep van goed geïnformeerde bezoekers, vaak technisch vakspecialisten of goed geïnformeerde inkopers. De volgende websiteonderdelen zorgen ervoor dat technische websites succesvol worden en aansluiten bij de wensen van deze specialisten.

1. Wat kan het bedrijf

Het belangrijkste onderdeel van elke website, dus ook van elke technische website, is het beschrijven van de producten, diensten, historie en visie van het bedrijf. Aandachtpunten bij het online plaatsen van deze informatie zijn:

 1. Let op het gebruik van bedrijfs- of sectorspecifieke terminologie. Dit kan door een deel van de websitebezoekers niet worden begrepen.
 2. Wees niet bang om producten of diensten ‘dubbel’ op een website te noemen of op meerdere pagina’s te beschrijven.
 3. Maak bij het schrijven van pagina’s gebruik van bevindingen uit een zoekwoordenonderzoek, zodoende is de kans groot dat de gepubliceerde pagina’s aansluiten bij het zoekgedrag van prospects. Dit zorgt voor meer websitebezoek.

2. Welke certificaten heeft het bedrijf

Vakspecialisten en inkopers worden bij het samenstellen van hun product vaak geconfronteerd met wet- en regelgeving. Zij mogen alleen producten en diensten toepassen die aan deze wet- en regelgeving voldoen. Met het communiceren van certificaten krijgt de bezoeker het vertrouwen dat hij op de website van de juiste leverancier is. Bij websites van technische bedrijven kunnen certificaten op verschillende plaatsen worden gecommuniceerd:

 1. Met betrekking tot de interne processen van een bedrijf. Bijvoorbeeld een ISO-certificaat met betrekking tot de wijze waarop een bedrijf met het milieu omgaat.
 2. Producten zijn geproduceerd conform de eisen van bepaalde certificaten. Bijvoorbeeld FDA-certificaten voor afdichtingen in de voedingsindustrie.
 3. Diensten die bij afname resulteren in het door de afnemer behalen van een bepaald certificaat.

Industrieën waar veel gebruik wordt gemaakt van certificaten zijn onder andere de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie en de olie en gas industrie.

3. Wat heeft het bedrijf gedaan (projecten en case studies)

Een andere manier om meer vertrouwen bij websitebezoekers te kweken is het communiceren van (succesvol) uitgevoerde projecten en geleverde producten. Aandachtspunten bij het publiceren van deze informatie:

 1. Neem wederom de bevindingen van een zoekwoordenonderzoek mee.
 2. Maak gebruik van (bewegend) beeld. Technische vakspecialisten vinden het fantastisch om beelden te zien van uitgevoerde projecten en geleverde producten. Bepaal de kwaliteit van het beeld niet alleen vanuit het perspectief van de professionele fotograaf, maar ook op basis van de wensen van de technische vakspecialist. De laatste vindt details interessant die een fotograaf niets zeggen.

Wat is dan een succesvolle technische website?

Bovenstaande punten geven inzicht in de onderdelen die een technische website succesvol maken. Maar wat is dan een succesvolle technische website? Vanuit de visie van Sigma Solutions is dat een website die meetbaar en met positief rendement bijdraagt aan de groei van een bedrijf. Wie wordt daar nou niet enthousiast van?

Aan de slag met een technische website?

Neem voor een vrijblijvend, verhelderend gesprek en een goede bak koffie of thee contact met ons op.


Andere blogartikelen

 • Overeenkomsten tussen Growth Hacking en UX design

  Geschreven door: op zondag 13 september 2020

  Laten we beginnen met wat Growth hacking is, Growth hacking zijn experimenten voor oplossingen die groeiproblemen moeten oplossen. Dit is een nieuwe marketing aanpak die met name wordt gedreven door d ...

  Bekijk het artikel »
 • B2B SEO en Geoptimaliseerde Afbeeldingen

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  In een tijd waarin 27% van het koopproces van B2B kopers met eigen online research wordt doorgebracht is het essentieel om een goed vindbare website te hebben. Afbeeldingen kunnen, indien geoptimalise ...

  Bekijk het artikel »
 • Prospects zoeken B2B

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  Het zoeken van B2B prospects is een uitdaging voor elk bedrijf. Met name kwalitatieve B2B prospects.Door vooraf onderzoek te doen naar bedrijven die voldoen aan je criteria en je marketing hierop aan ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
AOC is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten