4 Succesfactoren van een Zakelijke Website

Geschreven door: op dinsdag 2 juni 2015

Leestijd: 2 minuten

Op zoek naar succes voor uw zakelijke website? Lees hier een selectie van de factoren die zakelijke websites van onze klanten tot een succes maken.

1. Heldere doelstelling

Bedrijven met een succesvolle zakelijke website hanteren heldere doelstellingen voor het internetkanaal. Deze doelstelling is SMART en vaak afhankelijk van de diensten en producten die het bedrijf levert:

 • Bedrijven die complexe diensten of producten leveren kiezen vaak voor een online lead generation doelstelling. De kans dat hun klanten een product of dienst direct op de zakelijke website afneemt is immers klein. Bij een online lead generation doelstelling wordt een zakelijke website gerealiseerd.
 • Bedrijven die eenvoudige diensten of producten leveren kiezen vaak voor een online sales doelstelling. De kans dat klanten een product of dienst online afnemen is immers groot. Bij een online sales doelstelling wordt een zakelijk webshop gerealiseerd.

Het formuleren van een heldere doelstelling resulteert In meer focus bij het realiseren en optimaliseren van de zakelijke website en bij het bepalen van het succes van de ingezette online marketing middelen.

2. Goed vindbaar

In een tijd waarin Google oppermachtig is kan een zakelijke website niet succesvol worden zonder actief geoptimaliseerd te worden voor online vindbaarheid. Het realiseren van online vindbaarheid bestaat uit onder andere de volgende deelactiviteiten:

 • Technische Zoekmachine Optimalisatie, de basis van elke zakelijke website en eenvoudig meetbaar met behulp van bijvoorbeeld Google PageSpeed Insights.
 • Content Zoekmachine Optimalisatie, de mate waarin de inhoud van de website aansluit bij het zoekgedrag van prospects en klanten.
 • Google AdWords, door Google te betalen voor posities op de resultatenpagina kan de zakelijke website zeer succesvol worden gemaakt. Let op! Google AdWords moet rendabel (baten hoger dan kosten) ingezet worden.

3. Eenvoudig in gebruik

Hoe eenvoudiger het gebruik van de zakelijke website voor de bezoeker, hoe groter het succes. Succesfactoren met betrekking tot gebruiksgemak zijn:

 • Eenvoudige navigatie;
 • Gebruiksvriendelijke zoekfunctie;
 • Elke pagina is voorzien van relevante contactgegevens;
 • De zakelijke website is bruikbaar op alle veelgebruikte devices.

4. Ondersteuning door specialisten

Online is veel aan verandering onderhevig. Technologie ontwikkelt razendsnel, verwachting van bezoekers veranderen continu en steeds meer bedrijven hebben behoefte aan een succesvolle zakelijke website. Ondersteuning door specialisten is dan onmisbaar. Afhankelijk van de kennis en managementvaardigheden kan onder andere gekozen worden voor:

 • Een bureau, wat de kennis en managementvaardigheden ‘in huis’ beschikbaar heeft.
 • Een interne manager die specialisten aanstuurt.

Aan de slag met een Zakelijke Website?

Neem voor een verhelderend gesprek en een goede bak koffie contact met ons op.


Andere blogartikelen

 • Overeenkomsten tussen Growth Hacking en UX design

  Geschreven door: op zondag 13 september 2020

  Laten we beginnen met wat Growth hacking is, Growth hacking zijn experimenten voor oplossingen die groeiproblemen moeten oplossen. Dit is een nieuwe marketing aanpak die met name wordt gedreven door d ...

  Bekijk het artikel »
 • B2B SEO en Geoptimaliseerde Afbeeldingen

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  In een tijd waarin 27% van het koopproces van B2B kopers met eigen online research wordt doorgebracht is het essentieel om een goed vindbare website te hebben. Afbeeldingen kunnen, indien geoptimalise ...

  Bekijk het artikel »
 • Prospects zoeken B2B

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  Het zoeken van B2B prospects is een uitdaging voor elk bedrijf. Met name kwalitatieve B2B prospects.Door vooraf onderzoek te doen naar bedrijven die voldoen aan je criteria en je marketing hierop aan ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
AOC is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten