Sneller je online rendement meten: Google Analytics doelen kopiëren en delen

Geschreven door: op maandag 30 maart 2015

Leestijd: 3 minuten

doelen-goals-google-analytics-conversie

Wil je het online rendement van je website weten? Stel dan doelen in in Google Analytics. Wil je weten hoeveel bezoekers een bepaald formulier hebben ingevuld en via welk kanaal deze bezoekers op de website zijn gekomen? Maak dan een doel aan in je Analytics-account, dat wordt geactiveerd wanneer het formulier is ingevuld.

Maar wat als je veel sites hebt met dezelfde doelen? Dan zal je per site (per view) je doelen moeten instellen. Mocht er een doel bij komen (omdat er bijvoorbeeld een formulier op alle sites is toegevoegd) of anders gedefinieerd zijn, dan zal je het doel moeten toevoegen of wijzigen per view. Bij twee of drie verschillende sites is dat nog te doen, maar bij meer sites wordt het onhandig. Onnodig onhandig, zoals zal blijken.

Doelen selecteren

In het ‘Doelen’-scherm (Goals) staan alle doelen voor die view of weergave. Naast deze doelen staan links checkboxjes waarmee je ze kan selecteren. Door ze te selecteren verschijnt een knop ‘Delen’ (of Share).

share-goals-analytics

Klik op deze knop om de geselecteerde doelen te delen. Delen houdt in het geval van Google Analytics in dat ze als link gedeeld kunnen worden en in de Solutions Gallery geplaatst. In dit geval is de laatste optie niet interessant.

copy-tempalte-analytics

share-goals-url-link-copy-paste

Door te kiezen voor ‘Sjabloonlink delen’, genereert Google Analytics een link, die je kan delen met anderen, maar ook zelf in een browser kan openen. Als je de link opent, zie je een popup-scherm met daarin de geselecteerde doelen en enkele keuzes.

select-view-analytics-sharing-goals

In de eerste drop down kies je een view waarin de geselecteerde doelen aangemaakt of gewijzigd moeten worden.

Kopiëren van doelen

Je kan ervoor kiezen de geselecteerde doelen als nieuwe aan te maken in de gekozen view en aan te geven in welke slot het nieuwe doel geplaatst moet worden. Standaard pakt Google Analytics de eerste die vrij is.

create-new-goal-analytics-share

Wijzigen van bestaande doelen

Bestaande doelen in een andere view kan je wijzigen of overschrijven door te kiezen voor de tweede keuze Overwrite existing Goal. In de dropdown die nu beschikbaar wordt, kan je een bestaand doel kiezen dat overschreven wordt met de gekopieerde doeldefinitie. Let op: Bij het overschrijven van de doelen wordt meteen gebruikt gemaakt van de nieuwe definitie om ze te meten.

overwrite-existing-goals-analytics

Zo kan je snel doelen delen en kopiëren en bespaar je tijd die je kan gebruiken om het online rendement van je site of sites van je klanten verhogen. Dit geldt niet alleen voor veel sites met dezelfde doelen, maar ook voor nieuwe sites met vergelijkbare doelen.

Wil je ook de conversie van je site meten? Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact met ons op via telefoonnummer 072 5345 888, info@sigmasolutions.nl of bovenstaand contactformulier.


Andere blogartikelen

 • B2B SEO en Geoptimaliseerde Afbeeldingen

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  In een tijd waarin 27% van het koopproces van B2B kopers met eigen online research wordt doorgebracht is het essentieel om een goed vindbare website te hebben. Afbeeldingen kunnen, indien geoptimalise ...

  Bekijk het artikel »
 • Prospects zoeken B2B

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  Het zoeken van B2B prospects is een uitdaging voor elk bedrijf. Met name kwalitatieve B2B prospects.Door vooraf onderzoek te doen naar bedrijven die voldoen aan je criteria en je marketing hierop aan ...

  Bekijk het artikel »
 • Succesvolle B2B Marketing met deze 5 Tools

  Geschreven door: op woensdag 12 augustus 2020

  Zoals mooi gevisualiseerd in het filmpje ‘The Man in the Chair’. De fundamenten onder marketing veranderen niet, de technologieën en bijbehorende tools wel. Lees hier 5 tools die wij inzetten om B2B M ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Allrig is de alles in een leverancier binnen de energie-industrie
AOC is een toonaangevend wereldwijd bedrijf actief in de verkoop van kwaliteitsharsen
ERIKS is een toonaangevende en innovatieve leverancier aan de procesindustrie en aan machinebouwers, die zowel de rol van specialist als die van brede MRO-leverancier vervult
Industrieel dienstverlener Heinen & Hopman Engineering uit Bunschoten is dé wereldwijde specialist op het gebied van klimaatbeheersing
Handicare is een internationale organisatie die ouderen helpt om hun dagelijks leven gemakkelijker te maken door het produceren van hoogwaardige trapliften
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten