Sneller je online rendement meten: Google Analytics doelen kopiëren en delen

Geschreven door: op maandag 30 maart 2015

Leestijd:

doelen-goals-google-analytics-conversie

Wil je het online rendement van je website weten? Stel dan doelen in in Google Analytics. Wil je weten hoeveel bezoekers een bepaald formulier hebben ingevuld en via welk kanaal deze bezoekers op de website zijn gekomen? Maak dan een doel aan in je Analytics-account, dat wordt geactiveerd wanneer het formulier is ingevuld.

Maar wat als je veel sites hebt met dezelfde doelen? Dan zal je per site (per view) je doelen moeten instellen. Mocht er een doel bij komen (omdat er bijvoorbeeld een formulier op alle sites is toegevoegd) of anders gedefinieerd zijn, dan zal je het doel moeten toevoegen of wijzigen per view. Bij twee of drie verschillende sites is dat nog te doen, maar bij meer sites wordt het onhandig. Onnodig onhandig, zoals zal blijken.

Doelen selecteren

In het ‘Doelen’-scherm (Goals) staan alle doelen voor die view of weergave. Naast deze doelen staan links checkboxjes waarmee je ze kan selecteren. Door ze te selecteren verschijnt een knop ‘Delen’ (of Share).

share-goals-analytics

Klik op deze knop om de geselecteerde doelen te delen. Delen houdt in het geval van Google Analytics in dat ze als link gedeeld kunnen worden en in de Solutions Gallery geplaatst. In dit geval is de laatste optie niet interessant.

copy-tempalte-analytics

share-goals-url-link-copy-paste

Door te kiezen voor ‘Sjabloonlink delen’, genereert Google Analytics een link, die je kan delen met anderen, maar ook zelf in een browser kan openen. Als je de link opent, zie je een popup-scherm met daarin de geselecteerde doelen en enkele keuzes.

select-view-analytics-sharing-goals

In de eerste drop down kies je een view waarin de geselecteerde doelen aangemaakt of gewijzigd moeten worden.

Kopiëren van doelen

Je kan ervoor kiezen de geselecteerde doelen als nieuwe aan te maken in de gekozen view en aan te geven in welke slot het nieuwe doel geplaatst moet worden. Standaard pakt Google Analytics de eerste die vrij is.

create-new-goal-analytics-share

Wijzigen van bestaande doelen

Bestaande doelen in een andere view kan je wijzigen of overschrijven door te kiezen voor de tweede keuze Overwrite existing Goal. In de dropdown die nu beschikbaar wordt, kan je een bestaand doel kiezen dat overschreven wordt met de gekopieerde doeldefinitie. Let op: Bij het overschrijven van de doelen wordt meteen gebruikt gemaakt van de nieuwe definitie om ze te meten.

overwrite-existing-goals-analytics

Zo kan je snel doelen delen en kopiëren en bespaar je tijd die je kan gebruiken om het online rendement van je site of sites van je klanten verhogen. Dit geldt niet alleen voor veel sites met dezelfde doelen, maar ook voor nieuwe sites met vergelijkbare doelen.

Wil je ook de conversie van je site meten? Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact met ons op via telefoonnummer 072 5345 888, info@sigmasolutions.nl of bovenstaand contactformulier.


Andere blogartikelen

 • Het gebruik van een Photoslider

  Geschreven door: op maandag 7 oktober 2019

  Ze zijn er in alle soorten en maten en staan meestal bovenaan een websitepagina. Dan heb ik het natuurlijk over photosliders. Zo bent u vast bekend met de traditionele foto die langzaam vervaagd en wa ...

  Bekijk het artikel »
 • De Controversie van AMP (Accelerated Mobile Pages)

  Geschreven door: op maandag 30 september 2019

  Er heerst al controversie rondom AMP (Accelerated Mobile Pages) sinds Google dit onderwerp heeft ingevoerd! In deze blog duiken we verder in deze controversie en ontdekken we of deze controversie tere ...

  Bekijk het artikel »
 • CSS attribuut font-display

  Geschreven door: op maandag 30 september 2019

  De snelheid van je website is belangrijk. Niet alleen omdat Google je website hierdoor hoger rankt maar ook omdat het gebruiksvriendelijker is voor de bezoekers. Als een website traag laadt, ben je ee ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten