Q4 2014 – Updates gebruiksvriendelijkheid en SEO Accessify WCMS

Geschreven door: op dinsdag 13 januari 2015

Leestijd:

In het vierde kwartaal van 2014 zijn, zoals elk kwartaal, een aantal verbeteringen aan Accessify WCMS doorgevoerd met als doel de gebruiksvriendelijkheid, snelheid en vindbaarheid van het CMS en de websites die ermee gebouwd zijn te maximaliseren. Hieronder een overzicht.

Q4_2014.jpg

Verbeteringen Online Vindbaarheid / SEO

De functionaliteit m.b.t. gebruikers van CMS-functionaliteit is verrijkt. Van elke CMS-gebruiker kan nu een uitgebreid profiel worden aangemaakt. Relevante content-objecten (documenten / nieuwsberichten / blog items / cases / etc.) kunnen nu aan een auteur worden gekoppeld.

Kansen door deze verbetering:

 1. De mogelijkheid om auteurs van blog items te definiëren en op basis daarvan blogitems die door dezelfde persoon zijn geschreven te presteren en bij een blog-item automatisch de auteur van het item te presenteren;
 2. Door social-integratie worden blog-items en andere content van een specifieke auteur gekoppeld aan de social media profielen van de auteur. Hoewel Google deze informatie niet meer weergeeft in de zoekresultaten gebruikt Google deze informatie nog wel om de zoekresultaten te beïnvloeden.

Verbeteringen Gebruiksvriendelijkheid

Het aanleggen van links tussen verschillende pagina’s is vereenvoudigd. Per pagina kan een lijst van woorden en woordcombinaties worden toegevoegd die, als deze voorkomen in tekst in de WYSIWYG-editor, automatisch moeten verwijzen naar de betreffende pagina. In de WYSIWYG-editor is een knop toegevoegd waarmee dit ‘automatisch’ linken kan worden geactiveerd.

Kansen door deze verbetering:

 1. Tijdsbesparing doordat snel links tussen pagina’s in de website kunnen worden aangelegd;
 2. Verlengen van websitebezoek doordat bezoekers meer (interne) links in de content van webpagina’s vinden.

Met de functionaliteit ‘dynamische datavelden’ kunnen op eenvoudige wijze stamgegevens van de website en de auteur van een content item via de WYSIWYG-editor worden toegevoegd. De Accessifiy WCMS gebruiker selecteert op eenvoudige wijze welke gegevens hij wil plaatsen. Het WCMS plaatst deze gegevens automatisch en (indien van toepassing) met de juiste Rich Snippets.

Kansen door deze verbetering:

 1. Tijdsbesparing bij het doorvoeren van wijzigingen in NAW-gegevens bedrijf of persoon (zoals e-mailadres / telefoonnummer / adres / etc.).
 2. Beter online vindbaarheid door gebruik van Rich Snippets.

Verbeteringen Web Analytics

M.b.t. het opstellen van profielen voor gebruikers van websites gebouwd met Accessify WCMS is e.e.a. verbeterd.

Meer informatie over deze en andere updates? Neem contact met ons op via het formulier op deze pagina of 072 5345 888.


Andere blogartikelen

 • Psychologische triggers beïnvloeden bij gebruikers

  Geschreven door: op vrijdag 13 maart 2020

  Veel van onze handelingen gebeuren niet door rationaliteit maar worden gedaan in emotie, anticipatie en aantrekking. In dit blog schrijf ik over een psyschologische triggers die een gebruiker kunnen b ...

  Bekijk het artikel »
 • Wekelijks UX overleg

  Geschreven door: op zaterdag 7 maart 2020

  Één keer per week houden wij met het UX team een overleg. Dit overleg is om meerdere redenen erg nuttig, zo krijg je niet alleen alle neuzen dezelfde kant op maar verbeter je ook de kwaliteit van het ...

  Bekijk het artikel »
 • Wat is Octoparse?

  Geschreven door: op dinsdag 25 februari 2020

  Één van de eerste taken die ik toegewezen kreeg toen ik aan de slag ging bij Sigma Solutions, was het binnenhalen van productdata voor een nieuwe webshop voor één van onze nieuwste klanten. De tool di ...

  Bekijk het artikel »
Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
Onze Middelen en Technologieën
microsoft silver partner
Adobe partner
fd-gazellen-2018.jpg
Google analytics
partners-logo.jpg
Op de hoogte blijven?

Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze activiteiten