De Postergigant: digitaliseren van een traditionele drukkerij
  • Webshop is klaar voor de toekomst

De Postergigant: digitaliseren van een traditionele drukkerij

 

"Gigantisch scherp in media en prijs"

De Postergigant staat bekend om bovenstaande uitspraak en is een kei in goede service. Maar, hoe begeef je je als traditionele drukkerij met een kleine webshop in de online omgeving anno nu? 

De uitdaging: niet achterblijven in digitalisering

De online drukkerijbranche is een sterk concurrerende markt, met grote spelers die al vanaf hun oprichting online - met een webwinkel - zijn gestart. Ook klanten hebben daarin steeds meer eisen. Om daar als traditionele drukkerij tussen te komen, zag De Postergigant in dat het nodig is om mee te gaan met de digitalisering. Weg met de sales via traditionele offline methoden zoals telefoon en fax, tijd voor een volgende stap!  

Oplossing: een webshop

Die stap werd gezet met de ontwikkeling van een digitaal verkoopkanaal: een webshop die het mogelijk maakt om gepersonaliseerde designs direct up te loaden en vervolgens direct bestellen. Om het potentieel van dit kanaal te vergroten werd een online marketingtraject gestart en werden interne bedrijfsprocessen geoptimaliseerd. 

Onderscheiden met een bewuste focus

De Postergigant onderscheidt zich door processen slim te organiseren, persoonlijk contact te waarborgen en werk zo min mogelijk uit te besteden. Ze hebben 20 jaar ervaring in - en kennis van - het vak. Ze weten met wie ze niet hoeven te concurreren en zoeken bewust naar nieuwe klanten in nichemarkten en klein MKB om zich op te focussen. Met die gedachte zijn we dit proces ingegaan: met inachtname van hun persoonlijke aanpak het bedrijf steeds groter maken en met weinig mensen meer werk kunnen verzetten.  

Het resultaat

Met de komst van de door Sigma Solutions ontwikkelde webshop zijn klanten van De Postergigant in staat om op een efficiënte en gebruiksvriendelijke manier bestellingen te plaatsen en ontwerpen mee te sturen. De klant is hierdoor zelf verantwoordelijk voor het proces en geeft toestemming voor het daadwerkelijke ontwerp. Dit bespaart kosten (denk bijv. aan het aantal retouren) en zorgt voor snelheid in de bestelprocedure. 

Ontwikkeling van De Postergigant

De nieuwe webshop is klaar voor de toekomst met mogelijkheden voor bijvoorbeeld web2print, waarbij een design online (printready) ontworpen wordt.

Over De Postergigant

De Postergigant is een online drukkerij die staat voor kwaliteit, scherpe prijzen en goede service. Dankzij het slim combineren van orders treedt er zo min mogelijk verspilling op en hebben zij een duurzaam en eerlijk karakter.

Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
allrig.jpg
aliancys.jpg
eriks.jpg
heinen_en_hopman.jpg
handicare_stairlifts.jpg
Onze Middelen en Technologieën
Microsoft partner
Adobe partner
Asp dotnet
Google analytics
Google adwords
TelefoonE-mail