Kennisplaza: dé interne "LinkedIn" van ERIKS
  • Kennisplaza brengt ERIKS medewerkers dichter bij elkaar

Kennisplaza: dé interne "LinkedIn" van ERIKS

De Nederlandse vestigingen van ERIKS, een wereldwijde marktleider in onder andere afdichtingen, verspreidden zich in een rap tempo door het land. Op dit moment beschikt zij over meer dan 31 vestigingen (>450 wereldwijd). Deze vestigingen bedienen een brede en specialistische klantenbase, met een productassortiment van meer dan 700.000 producten en maatwerkoplossingen.   

'Zoveel mensen, zoveel wensen'

U kunt zich voorstellen dat het beantwoorden van de specialistische klantvragen, die dagelijks bij ERIKS binnenkomen, veel tijd en kennis van de diverse gedecentraliseerde verkoopteams vergt. 

Ondanks het diverse assortiment en de vele maatwerk vragen werden er ook regelmatig vragen gesteld die al eens eerder binnen de organisatie beantwoord waren. Echter werd deze informatie niet uitgewisseld tussen de verschillende vestigingen en afdelingen. Men wist niet wíe hun externe collega's waren en wat hun specialismes zijn. Dat bemoeilijkte de kennisuitwisseling.

"LinkedIn" op intranet

Het was de Human Resources afdeling die met de oplossing kwam: we benaderen Sigma Solutions voor een (web)app die onze medewerkers weer bij elkaar brengt. Het moest een tool worden waarin je precies ziet wie je collega's zijn, waar ze werken, voor welke klanten en waar ze in gespecialiseerd zijn. Een interne LinkedIn op het intranet als het ware. 

2009: ERIKS Kennisplaza gelanceerd

Wij ontwikkelden de applicatie, genaamd Kennisplaza, die ERIKS in al deze wensen voorzag. Wanneer er nu gebeld wordt kan de salesmedewerker op Kennisplaza de collega opzoeken die de klantvraag het beste kan beantwoorden. Door te filteren op de productspecialisatie, klantspecialisatie, functie of vestiging komt hij snel tot een lijst aan collega's die hem zouden kunnen helpen. 

8 jaar later...

Inmiddels is het acht jaar later. LinkedIn heeft zijn opmars gemaakt, net als SharePoint. Echter maken de medewerkers van ERIKS nog steeds intensief gebruik van Kennisplaza. Een resultaat om trots op te zijn! 

Over ERIKS

ERIKS is een internationale industriële dienstverlener die een hoogwaardig en breed assortiment van werktuigbouwkundige componenten en daarop aansluitende technische en logistieke diensten aanbiedt. ERIKS levert aan ongeveer 200.000 industriële afnemers (business to business), heeft een assortiment van meer dan 680.000 artikelen en verzorgt per jaar meer dan vijf miljoen verzendingen.

 

Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
allrig.jpg
aliancys.jpg
eriks.jpg
heinen_en_hopman.jpg
handicare_stairlifts.jpg
Onze Middelen en Technologieën
Microsoft partner
Adobe partner
Asp dotnet
Google analytics
Google adwords
TelefoonE-mail