Daily Huddle

Geschreven door: op dinsdag 21 maart 2017

Leestijd:

Sigma Solutions houdt elke dag om 09:05 haar daily huddle. Een daily huddle is een kort dagelijks overleg wat wij met het team houden. We houden deze altijd op een vast tijdstip. Simpelweg omdat dit ritme ervoor zorgt dat het een gewoonte wordt en het eenvoudig wordt om je er aan te houden.

Doel daily huddle

Het doel van deze meeting is om te zorgen dat iedereen zo effectief mogelijk bezig is. Om te zorgen dat de Huddle niet te lang duurt maken wij gebruik van de volgende 3 vragen:

  1. Wat is er gister niet gelukt?
  2. Wat ga ik vandaag doen?
  3. Tegen welke uitdagingen loop ik vandaag aan en welke collega kan mij helpen?

Elk teamlid vertelt in het kort wat er de vorige dag niet gelukt is, waarom dit niet gelukt is, wat hij of zij er aan gaat doen om te zorgen dat de werkzaamheden toch afkomen binnen de afgesproken planning. Als laatst wordt er verteld wat er vandaag op de planning staat. 

Wanneer er discussie ontstaat worden deze zo snel mogelijk gestopt en verplaatst naar een later moment. Als het nodig is wordt er op een later moment een afspraak ingepland om dit te bespreken. Dit om te voorkomen dat de daily huddle te lang wordt. Er staat max. 15 voor ingepland.

daily_huddle.jpg

Voordelen daily huddle

Door dagelijks zo met elkaar de huddle te houden ontstaat er veel meer betrokkenheid in je team. Zowel tussen specialisten onderling, maar ook tussen functies. Je weet waar het team zich mee bezighoudt. Het is dus goed voor de teamspirit. Collega’s die meer ervaring hebben met een specifiek probleem kunnen elkaar helpen om zo toch de vooraf bepaalde doelstellingen te halen.

In mijn rol als project manager gebruik ik de daily huddle om te signaleren. Signaleren of werkzaamheden conform planning worden afgerond en wanneer iemand hulp nodig heeft deze ook daadwerkelijk krijgt. Daarnaast stel ik kritische niet technische vragen (waar vaak niet aan gedacht wordt door specialist omdat hij volledig in het project op gaat) en bewaak ik onze processen.

Werken bij Sigma Solutions

Wil je ook dagelijks deel uit maken van onze huddle? Wij zijn regelmatig op zoek naar collega’s. Kijk voor alle openstaande vacatures op onze vacaturepagina.


Op De Hoogte Blijven?

Online Succes realiseren is een vak, een vak wat wij verstaan en waarover we je graag vertellen. Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van trends, thema’s en succesverhalen.

Aanhef

Andere blogartikelen

Bel 072 5345 888
Meer dan 40 bedrijven vertrouwen op ons
allrig.jpg
aliancys.jpg
eriks.jpg
heinen_en_hopman.jpg
handicare_stairlifts.jpg
Onze Middelen en Technologieën
Microsoft partner
Adobe partner
Asp dotnet
Google analytics
Google adwords
TelefoonE-mail